Super Yönetici Durum
Meşgul Bugünün Ruh Hali Mesaj Sayısı: 224 Katılım Tarihi: 28.05.09
Kolon (kalın bağırsak) kanserinden korunabilmek için otuzlu yaşlardan itibaren kontrolden geçmek gerekiyor. Özellikle ailesinde kanser hastalığı olan kişilerde bu risk daha da fazla artıyor...
Kolon kanserlerinin oluşum mekanizmalarında en iyi bilinen yol, bağırsak iç dokusundaki hücrelerin değişerek poliplere (küçük kitle), ardından da kötü huylu tümörlere dönüşmesi. Ancak bazı kişilerde polipler ileride kansere dönüşürken, bazı kişilerde böyle bir değişim görülmüyor.
Erken teşhis ve tedavi edilen her 100 hastadan 95-98’inin sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürebilirken, 35 yaşından itibaren yılda bir kez gaitada (dışkıda) gizli kan testi yaptırması gerekiyor. Ayrıca 50 yaşına gelen kadın ve erkeklerin de bir defa kontrol kolonoskopisi yaptırmalı.
Super Yönetici Durum
Kanserin ikinci evresinde tedavi sonrası 5 yıl yaşama oranı yüzde 75-80lere ulaşırken, üçüncü evrede bu oran yüzde 50-60larda, dördüncü evrede ise yüzde 10-15 civarında bulunuyor. Birçok kanser tipinde bu oranlara yaklaşmak kolay değil. Bu nedenle kolon-rektum kanserli olgular tedaviden iyi yanıt alınan hasta grubunda sayılıyorlar.
Ailesel geçiş olan Polipozis koli; denilen türde, kalınbağırsakta yüzlerce, binlerce polip bulunuyor. Ergenlikten itibaren başlayarak kolon-rektum mukozasında polipler çıkıyor, fark edilmemesi halinde 25-30;lu yaşlarda bu poliplerin çoğu kansere dönüşebiliyor. Kalıtsal bir hastalık. İkinci tipi de ailevi bir hastalık. Nesilden nesile kanserin şifresi aktarılıyor, sonraki nesillerde kanser gelişiyor. Arka arkaya iki nesilde kolon-rektum kanseri görülmesi gerekiyor, hastaların yaşlarının biraz daha erken dönemde olması gerekiyor. Hastalar bu kriterler ile kalıtsal ailevi kolon kanseri grubuna sokulabiliyor. Genetik geçişli bu ailevi kanser tiplerinde nesillerin takibi ve hastalığın erken dönemde saptanması önem taşıyor
Düzenleyen HEVRA Düzenleme Tarihi: 26-07-2009 01:52
Yeni Gelen Durum
ruh hali seçilmemiş Bugünün Ruh Hali
Seçilmemiş Mesaj Sayısı: 2 Katılım Tarihi: 02.05.10
slm ben aranıza yeni katıldım rektum kanseriyim senelerdir hemoroid diye bildiğim seyler meyerse tümörmüş bunuda yeni öğrendim kanser olduğumu öğrendiğimde ne dünyam basıma yıkıldı nede umutsuzluğa kapıldım beni yıkan kolostomi oldu ve ben kolostomi torbasıyla yasayabileceğimi hayal bile edemiyorum duyduğuma göre bu konuda uzman cerrahlar varmış ve kolostomi riskini en azına indirebiliyorlarmıs eğer bu cerrahlardan birine ulaşmamı sağlarsanız minnattar kalırım esen ve sağlıkla kalın
Super Yönetici Durum
hakan34 tarafından yazılan metin:
slm ben aranıza yeni katıldım rektum kanseriyim senelerdir hemoroid diye bildiğim seyler meyerse tümörmüş bunuda yeni öğrendim kanser olduğumu öğrendiğimde ne dünyam basıma yıkıldı nede umutsuzluğa kapıldım beni yıkan kolostomi oldu ve ben kolostomi torbasıyla yasayabileceğimi hayal bile edemiyorum duyduğuma göre bu konuda uzman cerrahlar varmış ve kolostomi riskini en azına indirebiliyorlarmıs eğer bu cerrahlardan birine ulaşmamı sağlarsanız minnattar kalırım esen ve sağlıkla kalın
Çok geçmiş olsun Hakan kanseri böyle saglam güçlü karşıladığın için taktir ediyorum seni nerde oturdugunu söylersen bu konuda en iyi uzmanları bulabilrim sana
Yeni Gelen Durum
Seçilmemiş Mesaj Sayısı: 2 Katılım Tarihi: 02.05.10
şimdiden tşk ederim istanbulda oturuyorum birde hangi yiyecekler kanserle savaşmada yardımcı olur söylersen sevinirim ben biraz anlama eksikliği çekiyorum galiba okuyorum ama anlamıyorum hangi besin hangi kansere iyi geliyor tekrar tşk ler hem arastırmaların hemde emeklerin için bu arada yapabileceğim bir sey olursa elimden geldiği kadar yapmak isterim
Super Yönetici Durum
Hakan elimden geleni yapcağım bu arada eğer halen kemoterapi yada radyoterapi görüyorsan doktorunun önerisi dışında bitkisel tedaviler uygulama sakın kemoterapinin etkisini bozabilrsin.Tedavilerin bittikten sonra kanser çeşidine göre uygun yiyecekler tüketebilrsin ben bir bu konuyu araştırayım hemen paylaşacagım buraya
Kemoterapi sırasında baharatlı gıdalardan uzak durmak, çok aç veya çok tok olmamak gerekir. Tedavi sırasında balık, tavuk, kırmızı et yenmesi gerek Yüksek dozda ve özellikle mültivitaminlerin almalısın
Düzenleyen HEVRA Düzenleme Tarihi: 04-05-2010 07:44
Dışkıyı katılaştıracak yiyecekve ieçceklerElma Muz Şeftali peynir pirinç lapası yoğut şehriye patates püresi kaynamış süt makarna
Dışkıyı sıvılaştırabilecek yiyeceklerbira ve alkollü içeçekler taze meyveler(muz elma şeftali dışında)
üzüm yeşil fasülye erik baharatlı yiyecekler kızartmalar ıspanak tatlandırıcılar çiğ sebzeler çikolata vb
Yüksek lif içeren gıdalar bağırsak tıkanıklığı yapabilr.Kurutulmuş meyve ,greyfurt portakal patlamış mısır kabuklu yemişler(fındık fıstık)kuru üzüm kereviz çekirdek lahana salatası
Yeni Gelen Durum
Seçilmemiş Mesaj Sayısı: 4 Katılım Tarihi: 27.06.10
Merhaba, benim babama da rektum kanseri teşhisi kondu.İnternette herbalistlerle ilgili siteler gördük. Şu an hastalık 1.evrede. Herbalistlerin tedavileri gerçekten doğru mu?Birçok kanseri tedavi ettikleri yazıyor. Bu konuda fikri olan varsa çok sevinirim..